Terkkuja saksalaisesta joulunvietosta. Mitähän täällä on kaikkee tapahtunu, öö. Siis. Tiistaina tänne tuli Momo eli siis äidinäiti ja se lähti tänään. Keskiviikkona me vaan pelattiin ihan sikana ja leivottiin suomalaisia joulutorttuja. Oli vaan vähän kummallista ku ei ollu semmosta paksua taikinaa mihin on tottunu vaan sikaohutta, mut kai ne samalta maistu. Paitsi ei luumuhillolla koska siinä oli manteleita enkä halunnu tunkee niitä uuniin, vaan sillee kuningatarhillolla ja sillee. Mut hyviä tuli, ja Lea innostu vielä vääntään omia muunnelmia ja keksiin uuden muotosia joulutorttuja. Sitten menin yöks illalla Danielalla yöks, katottiin P.S. I love you ja sit frendejä, en vaan tajuu miten se pysty nukahtaan kesken kaiken :(  Mutta sit jouduttiin herään aikasin koska sen piti mennä Probeen kirkkoon seuraavaa päivää varten ja sit tulin kotiin ja aika kulu ihan tajuttoman hitaasti. Sitten neljän aikaan mentiin kirkkoon joka oli ihan erilainen ku suomalainen joulukirkko. Tai ku se oli enemmän semmonen lapsijuttu, et lapset esitti jouluevankeliumin ja sit laulettiin. Oli kummallista ku ne rukoili sillee (katolisessa kirkossa siis oltiin) että otettiin toisia kädestä kiinni, noustiin ylös ja lausuttiin isä meidän rukous. Olin hiljaa, en osaa sitä saksaks :( Sitten tultiin kotiin, avattiin lahjat, sain kaikkii sikakivaa. Esim. tältä perheeltä sain kirjan schwäbischistä ja niiden ihmisten tavoista jotka puhuu sillee ja pelin ja Tobleronen. Tolta Momolta sain yllätyksellisesti Fazerin sinistä!! ja villasukat :) Ja sit Lealta sain jonglöörauspallot jossa oli kaikissa eri ilme, Aylalta Frendit-tuotantokauden, Viljalta Suomesta sain juntti-paidan (joka on siis parasta koska nyt tää koko perhe osaa sanan juntti ja me suunnitellaan jo junttijuhlia:D ) ja sit Annalta aka puhuvalta pohkeelta sain tyynyliinan ja Fazerin suklaata, kummeilta sain semmosen korun mihin saa aina ostettua uusia paloja, Danielan perheeltä sain kouluvihkokansiosysteemin ja Danielelta suihkugeeliä, tän perheen tädiltä semmosen sikahienon vähän niinku päiväkirjatyylisen et se on tyhjä ja se on kiinni magneetilla, ja porukoilta Suomesta Marimekon laukun ja suklaata ja sit Helkyltä sain TYKin poikakalenterin ja Henriikalta kans kaikkee kivaa ja KIITOS KAIKILLE LAHJOISTA, ootte kaikki ihania! :)

Sitten Bescherungin eli lahjojen jaon jälkeen me syötiin. Ei ollu kyllä ehkä ihan tavallisinta jouluruokaa mihin on tottunu, vaan oli sikaa (Sika, se kohta paistetaan... Nami.) ja sit perunasalaattia ja keitettyjä vihanneksia ja sit oli semmosta ruskeeta kastiketta mis oli herkkusieniä ja paprikaa ja semmosta settiä. Oli kyl sikahyvää, ei vaan tavallista jouluruokaa ehkä. Sitten tänää vaa pelattiin pelejä yhteisen aamupalan jälkeen me hengattii ja isän sisko tuli tänne ja pelattaan Phase 10, katoin Frendejä ja sit me käytiin syömässä Pfullendorfissa semmoses paikas jonka nimi on Fleisenkeller. Se oli sikahieno, oli sikavanha ja ruoka oli naminamia. Ja jälkiruoaks söin Crème Brûlée. Sit tultiin tänne ja kohta pelataan peliä minkä Lea sai joululahjaks, eli Mister X. opetellaan sitä ehkä, ehkä opitaankin vielä joskus. Siinä on hei jopa Suomesta semmoset paikat siin pelilaudalla ku se on siis kartta, ku Joensuu, Vaasa, Kuopio, Tampere, Helsinki ja Turku. Ollaan feimejä. Eikä siin kartalla oo ees Islantia. :P Sit kuvia tulee ihan sikana:

Shiva :)

Herdwangen talvella

Meidän lumiukko

Lea leipoo joulutorttuja :)

Momo, Ayla, Thomas, mää join Glühweinia sekotettuna appelsiinimehuun ja Lea :)

Sain kunnian lukee jouluevankeliumin. Saksaks.

Viljalta hieno Juntti-paita!

Momo ja Ayla

Meidän hieno joulukuusi

Joulupöytä

Ayla sai hienon Twilight-pullon

mää ja Lea joulutunnelmissa

Thomas ja Lea ravintolassa

Hyvää saksalaista joulua! :)

Modernia taidetta.

Ravintolassa.

Halipaussi.

"Yhyy se on tyhjä!" :(

Ayla suklaajäätelön kans, se oli ehkä isoin mitä oon ikinä nähny.

Ayla ja joulu-Shiva :)

Mut hyvää jälkeistä joulua kaikille, ja jos en päivittele ennen uutta vuotta niin sitäkin kaikille! :) Nyt jatkan tässä Mister X:än pelaamissa, tää alkaa meneen jännittäväks!