Täs on ehtiny viikon sisällä tapahtuun kaikennäköstä. Kouluviikko meni ihan kivasti, oon saanu taas lisää kavereita ja opettajat on kivoja. Muuten ymmärrän koulussa ihan hyvin, paitsi historiassa ja yhteiskuntaopissa, mullei oo mitään käsitystä mitä se opettaja puhuu. Molemmissa siis sama opettaja. Kemiassa ja fysiikassa oon käyny noi asiat ykköskurssilla läpi, joten ne on easy peace of cake. Biologiassa ollaan käyty joskus yläasteella noita juttuja läpi fotosynteesistä, et seki on kohtuullisen semmost että tajuan jotenkin. 

Me käytiin syömässä koulun ruokalassa yks päivä oppilaiden kanssa. Ruoka makso 2,50 € ja se oli kohtuullisen pahaa, jotain semmosta kaalinuudelijuttua, ja ekalla kerralla ei ees kaikki saanu tarpeeks vaan ihan vähä, joten ne kävi hakeen lisää. Juotavaks oli pelkkää vettä ja jälkiruoaks oli jotain vanukasta, se oli ihan hyvää. Mut sitä vaan, että Suomessa on kohtuullisen hyvät kouluruoat verrattuna tohon, ja se on viel ilmasta. Yhtäkkiä sitä kummasti arvostaa ilmaista kouluruokaa, kun näkee mitä se täällä on. Tai sitten otetaan eväät mukaan tai käydään jossain syömässä. Joko menee laukusta sikana tilaa, tai sit menee sikana rahaa.

Oli aika helpottunu olo, kun viikonloppu alko. Oon ollu jotenkin ihan hullun väsyny (me kaikki ollaan), en tiä mistä se johtuu. Hostäiti veikkaa, et kaikkien väsymys johtuu tästä ilmasta. Mut en johtuuko, mulla ainakaan. Ja oon vähän kipee, seki vie voimia. Mut ehkä se siitä. :) 

Saksalaiset on ihan hullun laihoja. Oon Suomessa ihan normaalikokonen, täällä yhtäkkiä oonkin puolet pidempi, kaks kertaa leveempi ja kolme kertaa paksumpi ku noi muut. Ihan hullua.

Tänään nukuttiin pitkään, syötiin aamupalaa, käytiin kaupungilla. Mukaan tarttu friends 4-tuotantokausi (yhyy, subtitlet on englanti tai saksa, samoin puhe), paita (5 euroo), kengät (7euroo) ja laukku (3,80euroo). Käytiin siis second hand shopissa, oli aika iso verrattuna niihin Suomen semmosiin. Piti mennä tallille, mut oon niin väsyny et jään tänään tänne ja Julia menee, mennään huomenna sit yhessä. Sit kun Julia tulee tallilta, ni mennään kaupunkii vähä rentoutuun. Tai en mä tiä, täällähän se ikäraja baareihin on siis 16. Julia päätti jo, että sitten kun mullon loma ni mennään laulaan karaokee. :D Mut kiva ilta siis tiedossa. Sit huomenna nukun pitkään, syödään brunssi ja mennään kaupungille.

Nii, ja tosiaan eilen oli opettavainen ilta. Juttelin hostäidin ja sen miehen kans natsiajoista, Hitleristä, Berliinin muurista ja muutenkin Saksan historiasta. Ja vertailtiin Saksan ja Suomen politiikkaa. Nää ihmiset ei oo ikinä kuullu Tarja Halosesta, tai nähny sen naamaa telkassa. Ja muutenki vertailtiin kulttuuria, et ketä kuuluisia ajattelioita/kirjailijoita/säveltäjiä yms. on kummassakin maassa. Tässä lähellä on kuulemma joku keskitysleiri, ei siis juutalaisille vaan poliittisille vastustajille. Ja tolla äidillä on joku ystävämies joka on armeijassa töissä, ja se sano et jos mua kiinnostaa niin se vois viedä mut sinne joskus.

Järkyttävintähän tässä mun mielestä oli siis se, että sillä paikalla, missä Hitlerin kotkanpesä vai silmä vai mikä onkaan, sen tukikohta kuitenkin, mis ne suunnitteli kaikki sodat ja mis oli se jätti-ikkuna. Se on siis tuhottu, mutta nykyään siinä paikalla on hotelli. Siellä vuorillta, mistä Hitler aikoinaan hääti kaikki talonpojat pois. Toi hostäiti sano et ne oli joskus ollu siel kaks yötä (oli kuulemma maksanu 500 euroo, et aika tyyristä). Se oli kuulemma tosi hiano, et oli kaikki hierovat suihkut jotka tuli joka puolelta ja kaikki oli melki marmoria, ja se oli tosi hiano, mut me just puhuttiin siitä, et se on jotenkin jollain tasolla sairasta tai sillain että sillä mitä Hitler aiheutti niin nykyään sit hankitaan rahaa. Ei se nyt must ihan normaalia oo. 

Tämmöstä tällä kertaa. Niin, ja muuten, saksassakin on Maajussille morsian- ohjelma :D Ja olin yllättyny, että se ohjelma Rock of love mis etitään sille rokkarille morsianta, niin se on englanniks mut siit on saksankieliset tekstitykset, taitaa olla ainoo laatuaan. Mutta joo, kyllä. Soiteltiin tänään iskän ja äitin kans, oli kiva kuulla kuulumisia sieltäkin päin! :)

 

 

Ulmin kirkko, maailman korkein kirkontorni. Olisko ollu joku 162m tai jotain, kai tonnekin pitää jossain kohtaa kiivetä. Julia sano, et se on pari kertaa kiivenny sinne, mut ne kiertää niin paljon ne portaat et siin tulee huono olo. Parempi kuva kirkosta tulee myöhemmin!